Twitter account aanmaken

hoewerkttwitter-wat-is-twitter-04

 

Twitter account aanmaken

 

 

Een Twitter account aanmaken is gratis. Maak je nog geen gebruik van Twitter dan kan je een twitter account als volgt aanmaken:

Ga naar www.twitter.com

Zakelijk Twitteren?
Als het om een zakelijk Twitteraccount gaat is een goed aangemaakt en ingericht twitter account wel belangrijk voor het succes op Twitter.

Vul vervolgens je volledige naam in, je voor- en achternaam.

Vul je e-mailadres in. Het e-mailadres mag niet al in gebruik zijn bij een ander Twitteraccount.

Twitter stuurt je een e-mail als je een nieuwe volger hebt of als iemand je een privé-bericht stuurt. Wil je dit niet, dan kan je dit aanpassen in de instellingen.

Nu alleen nog een wachtwoord. Bedenk een wachtwoord van minimaal 6 tekens. Neem bij voorkeur een uniek password dat je nergens anders gebruikt.

Klik op Registreren voor Twitter en je hebt bijna een twitter account.

 

Hoe wil je heten op Twitter? Je kunt een gebruikersnaam aanmaken. Twitter vult zelf een naam in en geeft ook nog wat suggesties, maar je kunt ook zelf een twitter naam bedenken. Maximaal 15 tekens lang, alleen cijfers en letters of een underscore ( _ ) geen spaties! Twitter geeft aan of de door jou gekozen naam nog vrij is.

Tip: Gebruik een zo kort mogelijke naam. Scheelt ruimte bij berichten.

Alles ingevuld? Klik op “Maak mijn account aan”

In het scherm dat volgt krijg je een aantal Twitteraars die je misschien wilt volgen. Hier kan je enkele kiezen, maar je kunt dit ook overslaan. Klik dus direct op Deze stap overslaan helemaal onderin

 

 

Personen zoeken die je kent

Hier heb je de mogelijkheid om via je adressenlijst van je e-mailaccount te laten checken of vrienden al een Twitteraccount hebben. Je kunt deze stap ook overslaan helemaal onderin het scherm.

Account en persoonlijke pagina

Er is nu een persoonlijke pagina voor je aangemaakt op Twitter.com. Die is te vinden op www.twitter.com/jegebruikersnaam waarbij ‘jegebruikersnaam’ staat voor de gebruikersnaam die je hebt gekozen. Je krijgt nog een mailtje van Twitter om je inschrijving te bevestigen. Je hebt nu je twitter account aangemaakt en bent klaar om te gaan twitteren.