6 soorten van conversaties op Twitter [STUDIE]

hoewerkttwitter-wat-is-twitter-03

6 soorten van conversaties op Twitter

Wist je dat je Twitter gedrag valt in een van de zes categorieën, afhankelijk van hoe je tweet?

Een nieuwe studie van het Pew Research Centre en de Social Media Research Foundation blijkt dat conversaties op Twitter een aparte vorm aannemen, afhankelijk van hoe mensen reageren en communiceren met elkaar – en dat de meeste gesprekken kunnen worden ingedeeld in een van de zes types.

De studie onderzocht ook hoe mensen praten over een politiek onderwerp op basis van een grondige analyse van duizenden tweets. In het midden van elke groep is meestal een kleinere groep van beïnvloeders die het gesprek leiden. De URL’s en hashtags die gebruikt worden door elke groep zijn meestal verschillend van elkaar.

Het tweede type van de groep op Twitter wordt ook wel de Tight Crowd: een groep van sterk onderling verbonden mensen met weinig geïsoleerde deelnemers , meestal te vinden in situaties als conferenties.

Het derde type groep welke staat bekend als Brand Clusters , die zich richten op bekende producten of populaire onderwerpen en resulteert in een grote groep van gefragmenteerde deelnemers .

Vierde groep van de studie staat bekend als de communautaire Clusters . Grote, wereldwijde nieuwsberichten kunnen door deze groep gevormd worden.

Het vijfde type gesprek op Twitter is Broadcast Network, waar veel mensen herhalen wat prominente bronnen zeggen, wat typisch gevonden kan rond actuele nieuwsverhalen.

Ten slotte is de zesde groep, de Support Network, die weerspiegelt de klantenservice die gedaan wordt. (bron)